27 Kasım 2007 Salı

- PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI ,,5,, ETKİNLİĞE BENDE BİR TARİFLE KATILAYIM DEDİM..

PAMUK POĞAÇA
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ,
4 yemek kaşığı şeker, 4 çay kaşığı tuz,
1/2 adet yaş maya, 2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,
bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli olur),
Aldığı kadar un,
Üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin.En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin.

2 yorum:

`.¨☆¨geLLy¨☆¨.´ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Lezzet Gemisi dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Ne güzel kabarmışlar puf puf.. Adı gibi pamuk. Hayırlı cumalar, sevgiler...