21 Kasım 2007 Çarşamba

PORSELEN ÇAY DEMLİK 4. ETKİNLİĞİNE BU KEKLE KATILIYORUM BENDE

ELMALI KEK


MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı elma püresi
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

HazırlanışıYumurtaları iyice kabarana kadar çırpın.
Şekeri ekleyip yumurtanın içinde erimesini sağlayın.
Sıvı yağı ekleyin.
Un, tuz, vanilya, tarçın, karbonat’ı bir kapta eleyerek karıştırın.
Un karışımını yumurtalı karşıma ekleyin.
Rendelenmiş elmaları ve cevizi ilave edin.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat 10 dakika pişirin.
Notlar
Ben elmaları çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kabuklarıyla beraber robottan geçirip parçaladım. 3 tane büyük elmadan istenilen miktari elde ettim.
Cevizleri de elma ile beraber robottan geçirdim.

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HARİKA OLMUŞ. TARİFİNİ DEFTERİME EKLEDİM.;)