30 Ekim 2007 Salı

YUFKADAN PRATİK MANTI


çok lezzetli gerçekten hemde çok kolay deneyin bence


Malzemeler:

2 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet iri soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz-kimyon-kırmızı pul biber- karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:

Yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı, baharatları ve sıvıyağı iyice yoğurun.
Yufkalardan birini alıp tezgaha yayın ve ikiye katlayın. (yarım daire şeklinde) Bir ucuna kıymalı harcın yarısını yayın ve sıkı bir şekilde rulo yapın ve dilimleyip tepsiye dizin. (aşağıdaki resimde olduğu gibi)
Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayıp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve fırından çıkan mantının üzerine yayın. Tereyağını tavada eritip yoğurdun üstüne alın, bol nane serpip afiyetle yiyin.

2 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

Aynı tarif bir yemek kitabında yağda kızartılarak verilmişti. Yaptım, çok ağır oldu. Bunu kesinlikle deniycem. Ellerine sağlık canım.

(womentuana.blogcu.com)

zehra dedi ki...

superrr gorunuyor elleınıze saglık